‘Ik wil je wat vertellen…’

‘Ik wil je wat vertellen…’

‘Ik wil je wat vertellen…’ is een indrukwekkend boek gemaakt door jongeren voor jongeren. Vanaf het begin ben ik bij heel het proces betrokken geweest. Wat mij zo heeft gegrepen, is dat de jongeren belangeloos met heel veel liefde en energie aan dit boek hebben gewerkt. Het belangrijke doel was en is om problemen met de mentale gezondheid onder jongeren bespreekbaar te maken. De jongeren te laten weten dat ze begrepen worden. Om dit voor elkaar te krijgen hebben de makers tien jongeren gevonden die hun persoonlijke verhaal met ons wilden delen. Zij vertellen hun levenservaringen, de ups en downs in de periode die achter hun ligt en over het hier en nu. Het gaat over kwetsbaarheid en kracht. Alle tien waren bereid om naast hun verhaal hun gezicht te laten zien, dat is ontzettend moedig. En dat doen ze omdat ze ook zo graag andere jongeren willen helpen en hopen dat ze door hun verhalen eerder zullen praten, maakt niet uit met wie, als ze maar gaan praten. 

Ik heb heel dichtbij de jongeren mogen komen. We gingen foto’s maken nadat ik hun verhaal had gelezen. Zo kon ik mij voorbereiden, alvast een gevoel krijgen bij de persoon. We belden voor een afspraak en in dat gesprek probeerde ik te weten te komen wat het beste past bij de persoon en waar we dan de foto’s zouden gaan maken. De lokatie kan veel met iemand doen, vooral als je er al jaren niet meer geweest bent omdat het teveel heftige herinneringen ophaalt. Toen ervaarde ik hoe mooi mijn vak is, dat ik niet alleen sterke portretten kan maken, maar dat het ook nut heeft, dat ik een ander ermee kan helpen. Want tijdens de fotoshoot werd gezegd dat het moeilijk was om erheen te gaan, maar dat het ook oplucht en het helpt bij het verwerkingsproces.

Een Over mij = met mij productie van Clientenbelang Noord-Holland.

Het boek is te bestellen via: Clientenbelang

Boek jongeren portret kwetsbaarheid kracht
Boek jongeren portret kwetsbaarheid kracht
Boek jongeren portret kwetsbaarheid kracht
Boek jongeren portret kwetsbaarheid kracht
Boek jongeren portret kwetsbaarheid kracht
Deze website maakt gebruik van cookies. Door uw bezoek gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer
Ja, ik accepteer de cookies